Menengiç

menengicÜlkemizde Güney Doğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesinde doğal olarak yetişen çalı türü bir bitkidir. Latince ismi Pistacia terebinthus olan bu bitkinin ülkemizde bilinen diğer isimi ise Çitlenbiktir. Menengiç 8-9 metreye kadar uzayan yeşil yapraklı, yapraklarında reçine kokusu olan, Çiçekleri mart ve nisan ayında açtığında kırmızı ve morumsu renkleri ile doğaya ayrı bir güzellik katan çalı bitkisidir. Meyveleri ise küçük olan olgunlaştığında mavi ve yeşil renge dönüşür.

Menengiçin Faydaları

İltihap giderici, Mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.  Öksürüğü keser, Balgam söktürür, Nefes açar, Nefes darlığına iyi gelir, Antiseptik özelliği vardır, Göğsü yumuşatır, Solunum yollarına iyi gelir, Ayak terlemesini önler, yaraları iyileştirir, Böbrek kumlarını döker, Ses tellerine iyi gelir.
Menengiç Kahvesinin Faydaları : Kalp yetmezliği riskini azaltır, afrodizyak etkisi vardır, yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye, kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur. Kanseri önler.
Menengiç Sabunun Faydaları : Nasırları zayıflatır, Doğum lekelerini kaybeder, Hamilelik çatlaklarında etkilidir, Cildi besler ve gençleştirir.
Menengiç bitkisinin bilinen her hangi bir yan etkisi yoktur.

Tekrar deneyin

meyan

Meyanın Faydaları

Meyanın Faydaları, özellikle Asya ve Avrupa’da yaygın olarak bulunan bir bitkidir. Latince adı Glycyrrhiza glabra …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir