Üzerlik Otu

Üzerlik Otu, diğer ismi Nazar otudur. Latince isimleri ise Peganum African rue, Peganum. A vitamini ile C vitamini açısından da zengindir.

Üzerlik Otunun Faydaları

Uyarıcıdır. Balgam söktürür. Sinir sistemini uyarır. Saç dökülmesini engeller. Sulu egzamada şikayetleri giderir. Sıtma mikrobuna karşı da faydalıdır. Mide ve kulunç ağrılarında faydalıdır. İdrar yolu ve mide problemlerine karşı faydalıdır. Parkinson hastalığına ve uykusuzluğa karşı faydalıdır. Bağırsak parazitlerini ve bakterileri öldürücü etkilere sahiptir. Antidepresan etkileri ile depresyon tedavisinde yararlı olabilir. Basur ve yaraların iyileşmesini kolaylaştırır. Rahim kaslarını kasıcı etkileri ile adet söktürücü olarak faydalıdır. Romatizma, varis, baş ağrısı, kalp çarpıntısı ve nefes darlığına iyi gelir. Antioksidan ve anti tümör etkileri ile kansere karşı koruyucu ve kanser tedavisini destekleyicidir. Cinsel gücü ve isteği arttırdığına inanılmakta ve bu amaçla özellikle Hindistan’da afrodizyak olarak kullanılmaktadır.
Çeşitli hastalıklarda Üzerlik Otu Nasıl Kullanılır.

Basur: Üzerlik tohumları kavrulup öğütülür, yemeklerden yarım saat önce 1 ‘er tatlı kaşığı yenir. Varis: Üzerlik tohumu öğütülüp, balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. Adet söktürücü: Üzerlik tohumu kaynatılıp, balla tatlandırılarak 1’er su bardağı içilmeye devam edilir. Nefes darlığı: Üzerlik tohumu, sinirli otla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Romatizma, kulunç: Üzerlik tohumu kekik ile kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Üzerlik tohumu kaynatılıp banyo yapılır. Şişmanlatıcı: Keten tohumu, üzerlik tohumu, polen öğütülüp, balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. İdrar söktürücü: Üzerlik tohumu kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Kurt düşürücü: Kavrulmuş üzerlik tohumu öğütülüp, aç karina 1’er tatlı kaşığı yenir. Baş ağrısı: Üzerlik tohumu kaynatılıp, bal ve şekerle beraber tatlandırılıp 30 gün içmeye devam edilir. Balgam ve habis artik söktürücü: Üzerlik tohumu tatlı su ile yıkanır, süzülür. Daha sonra sıcak su içinde bal ve susam yağı ile kaynatılıp içilirse, kusturarak, göğüs ve baştaki balgam türevlerini çıkartır.

Tekrar deneyin

Üçkün

Üçkün (Ricinus communis), Euphorbiaceae familyasına ait bir bitki türüdür. Kastor yağı bitkisi olarak da bilinmektedir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir